27 /03 /1396
مدیر سایت
مقالات حسابداری
939
نسبتهای سودآوری

نسبتهای سودآوری
نسبتهای سودآوری، میزان سودآوری شرکت در یک دوره را نشان می دهند. توانایی تحصیل سود و بازده کافی سرمایه گذاری، معیار سلامت مالی و مدیریت موثر شرکت است. معمولاً سرمایه گذاران مایل نیستند در شرکتهایی که توانایی سودآوری ضعیفی دارند سرمایه گذاری کنند، زیرا سودآوری ضعیف، بر قیمت بازار سهام و توانایی پرداخت سود سهام شرکت تاثیر منفی دارد.
اعتباردهندگان نیز به این گونه شرکتها علاقه ای ندارند زیرا ممکن است طلب آنها وصول نشود.در تجزیه و تحلیل نسبتهای سوداوری، مبلغ سود را باید نه به طور مطلق بلکه در ارتباط با منبع تحصیل آن مورد بررسی قرار داد.
مهمترین نسبتهای سودآوری
نسبت سود ناخالص:
حاشیه سود ناخالص، درصد هر ریال فروش را نشان می دهد که پس از کسر قیمت تمام شده کالای فروش رفته باقی می ماند. هر چه سود ناخالص بیشتر باشد، بهتر است.
نسبت سود خالص:
حاشیه سود خالص، نسبت سودخالص به فروش است. این نسبت، سودآوری درآمدها را نشان داده، در نتیجه معیار مهمی برای ارزیابی عملکرد عملیاتی شرکت می باشد.
بازده سرمایه گذاری:
بازده سرمایه گذاری معیار مهمی برای اندازه گیری عملکرد است و سود حاصل از سرمایه گذاریها را نشان می دهد. دو نسبت برای ارزیابی بازده سرمایه گذاری وجود دارد که عبارتند از بازده مجموع دارائیهآ و بازده حقوق صاحبان سهام
بازده مجموع داراییها، میزان سود شرکت نسبت به کل دارائیهای به کار گرفته شده را نشان می دهد.
بازده حقوق صاحبان سهام عادی:بازده سرمایه گذاری صاحبان سهام عادی را نشان می دهد.
موسسه حسابداری حسابداران تراز محور
44499464 -021 فکس:89775554-021
09129497458 09120570744
برچسب ها: